AccueilNederlands

Nederlands

Tijdens de tweede helft van de 19e en het eerste deel van de 20e eeuw was België een van de grote Europese industriële landen. De Belgische knowhow wordt over de hele wereld geëxporteerd en de verwezenlijkingen in Zuid-Amerika, China en zelfs  Egypte zijn niet te tellen! Gaande van bruggen over sifons, tot trams en locomotieven, Belgische bedrijven nemen actief deel aan de door haar leiders gewenste modernisering van Egypte.

De verschillende uitgevoerde projecten bieden fabrikanten (bazen, ingenieurs en voormannen) de gelegenheid om de Nijlvallei en zijn prachtige erfgoed te ontdekken. Sommigen aarzelen niet om archeologische voorwerpen (van de meest bescheiden tot de meest kolossale) terug te brengen, die vandaag de kern vormen van de Belgische openbare Egyptische collecties.

De tentoonstelling en deze website werden gemaakt door het Koninklijk Museum van Mariemont als onderdeel van de EOS-ECAS-onderzoeksgroep: Pyramids & Progress, gefinancierd door de F.R.S.-FNRS en het FWO. Dankzij de combinatie van een fysieke en een digitale opstelling hoopt deze reizende tentoonstelling een zo groot mogelijk publiek te bereiken.  Te bezoeken van 05/09 tot 04/12/2020 op de site van Bois-du-Luc. Musée de la Mine et du Développement Durable.

                                                                                 AFFICHE2

                       

       

Deze website maakt het mogelijk om te navigeren door zo'n 700 documenten die voor de tentoonstelling werden gescand. Ze zijn consulteerbaar via de zoekfunctie.

We willen Athena Van der Perre bedanken voor de correcties in de Nederlandstalige versie van deze website